Reis met vertrouwen

Veel landen openen weer hun grenzen. Daarom hervatten wij stapsgewijs onze reizen naar steeds meer bestemmingen, met alle mogelijke veiligheidsmaatregelen. Op deze pagina informeren wij u graag over uw reis en de bijbehorende maatregelen en acties die van u verwacht worden.

Voor de reis

Wanneer u weer op vakantie gaat, wilt u natuurlijk goed voorbereid zijn. Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden op uw bestemming. Naar aanleiding van de actuele situatie, kan de informatie veranderen. Wij raden u aan minimaal één dag voor uw vertrek het laatste reisadvies te raadplegen op eventuele aanpassingen.

Veilig en goed voorbereid op reis:

Plaatje

COVID-19 symptomen

Ga alleen op reis als u geen COVID-19 symptomen heeft. Meer info over deze symptomen vindt u op de website van het RIVM.

Plaatje

Download de Reisapp

Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken om u in te lezen over de maatregelen en extra verplichte documenten op uw bestemming. Meer informatie hierover vindt u hier.

Plaatje

Hygiëne maatregelen

U bent zelf verantwoordelijk voor de persoonlijke hygiëne maatregelen (bijv. mondkapjes, COVID PCR test, gezondheidsverklaringen en geen koorts) die mogelijk verplicht zijn tijdens en op uw reis.

Plaatje

Online registratieformulier

In een aantal landen is het noodzakelijk om u voorafgaand aan de reis te registreren via de website van de lokale overheid. Reizigers die zich niet vooraf registreren riskeren een fikse boete en/of worden in het betreffende land niet toegelaten.

Plaatje

Luchthavens

Bekijk de maatregelen van de luchthaven(s) die u aandoet tijdens uw reis. Lees meer over de maatregelen van Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.

Plaatje

Luchtvaartmaatschappij

Bekijk de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij om u bekend te maken met de betreffende maatregelen en uw actuele reisschema.

Tijdens de reis

Er zijn verschillende maatregelen getroffen om u gezond en met een veilig gevoel op reis te laten gaan. Het gaat er anders aan toe dan u misschien gewend bent. Op de luchthaven én in het vliegtuig gelden een aantal nieuwe regels. Het gebruik van een mondkapje is bij veel onderdelen van uw reis verplicht. Zorg dat u er voldoende meeneemt. De genoemde maatregelen kunnen in de loop der tijd verder worden aangepast.

Maatregelen tijdens de reis:

Plaatje

Instructies

Volg de instructies van het personeel op, was vaak uw handen, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog en houd minimaal 1,5 meter afstand.

Plaatje

Mondkapjes

Tijdens de vliegreis bent u verplicht een mondkapje te dragen. U bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende mondkapjes, die u dient te dragen bij het instappen, tijdens de vlucht en als u het vliegtuig verlaat.

Plaatje

Aan boord

De vliegtuigen worden voor elke vlucht grondig schoongemaakt met ontsmettingsmiddelen. Aan boord zullen er minder contactmomenten met de crew zijn dan u gewend bent. De lucht wordt tijdens de vlucht altijd ververst en gezuiverd.

Op uw bestemming

Op de bestemming zijn de genomen maatregelen afhankelijk van de daar geldende lokale regels. Waar u ook bent of op reis gaat, volg altijd de adviezen op van de landelijke of regionale overheden van het land waarin u verblijft. Voor enkele landen is het verplicht een zgn. COVID PCR-test met een negatief resultaat te overleggen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land iets verschillen. Via de Reisapp Buitenlandse Zaken blijft u altijd op de hoogte van de meest actuele reisadviezen.

Maatregelen op uw bestemming:

Plaatje

Instructies

Volg de instructies van het personeel op, was vaak uw handen, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog en houd minimaal 1,5 meter afstand.

Plaatje

Faciliteiten

Faciliteiten zoals zwembaden en restaurants kunnen gesloten zijn. Voor de meeste actuele stand van zaken over genomen maatregelen, adviseren we u de website van het desbetreffende hotel te raadplegen. Airtrade is niet verantwoordelijk wanneer faciliteiten niet gebruikt kunnen worden.

Plaatje

Lokale regels

Op de bestemming zijn de genomen maatregelen afhankelijk van de daar geldende lokale regels. In alle landen geldt dat u nog steeds voldoende afstand moet houden tot anderen. Via de Reisapp Buitenlandse Zaken of Nederland Wereldwijd kan u zien welke maatregelen gelden op uw bestemming.

PreviousNext