Interview: Lancering Travel Portal Airtrade blijkt groot succes

Airtrade's Extranet omgeving Travel Portal goed ontvangen

Eind vorig jaar heeft Airtrade een eigen Travel Portal gelanceerd. Het doel van de Travel Portal is om de reisagent antwoord te geven op al zijn vragen die hij heeft over zaken die direct of indirect met het boeken van vluchten te maken hebben. Veel vragen werden voorheen telefonisch gesteld, maar er zijn nu tal van handige overzichten gemaakt waardoor reisagenten zelf de laatste informatie kunnen vinden.

De Travel Portal is 24 uur per dag online en via mobiel toegankelijk. "Dit zorgt voor vele positieve reacties", aldus Commercieel Manager Marco van Erp Taalman Kip. “Agenten zijn er erg blij mee en we zien dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Het idee voor het ontwikkelen van een extranetomgeving is ook ontstaan vanuit klantrespons. Met de lancering van de Airtrade Travel Portal speelt Airtrade in op de behoefte van de klant tot makkelijk en snel toegankelijke informatie en realiseert hiermee, naast een verhoging van de klantwaarde, tevens operationele efficiency.”

Nieuwe functionaliteiten 2017

Airtrade is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw bookingstool genaamd Farefinder. Dit zal in het najaar gelanceerd worden en is geheel gericht op vluchten. Tevens komt Airtrade voor de zomer met een nieuwe propositie voor Hoteltrade. Daarmee willen zij het mogelijk maken om makkelijk losse hotels te boeken met een efficiënte afhandeling van alle grote hoteldatabanken.

 

Datum publicatie: 3 april 2017
Bron: www.travelution.nl

For more info, send mail

Send mail
Interview: Lancering Travel Portal Airtrade blijkt groot succes

Interview: 'Touroperator-aansprakelijkheid van agent overnemen'

‘Airtrade en Pyton slaan handen ineen om touroperator-aansprakelijkheid van (reis)agenten over te nemen.’

Met de komst van de nieuwe Europese Richtlijn Pakketreizen (1 januari 2018) moeten veel reisbedrijven aanpassingen gaan doorvoeren. Zo verandert er voor reisagenten veel op het gebied van aansprakelijkheid: Wanneer een reisagent twee losse onderdelen (bijvoorbeeld vlucht en hotel) combineert tot een pakket wordt de reisagent aangemerkt als touroperator en is de reisagent in deze hoedanigheid aansprakelijk. Met als gevolg het moeten bijstellen van de garantiestelling, een ongelukkige positie voor met name de kleine reisagent die dit niet kan betalen.

Om hier goed op in te spelen hebben Airtrade en Pyton (onderdeel van Amadeus) de samenwerking gezocht en werken beide partijen al langere tijd achter de schermen om de garantiestelling/aansprakelijkheid van reisagenten over te nemen. TravMagazine interviewde Pyton directeur René Schukkink over de samenwerking met Airtrade, lees het artikel hier  

 

For more info, send mail

Send mail

En de winnaar is... Tenzing Travel!

In september 2016 konden Airtrade klanten meedoen aan een Singapore Airlines actie waarbij twee Premium Economy Class tickets gewonnen konden worden naar een bestemming in Zuidoost-Azië naar keuze. De voorwaarden: boek minimaal 5 Premium Economy Class tickets.

Inmiddels is de actieperiode voorbij en brachten Singapore Airlines en Airtrade een bezoek aan de winnaars. Op de foto links neemt de winnares van Tenzing Travel haar ticket in ontvangst, zij zal samen met haar collega op reis gaan naar Vietnam. Op de foto rechts de waardige runner-ups van Down Under Specialist FiveSenses. Zij kregen in hun mooie reisbureau en Aboriginal art gallery een fles champagne uitgereikt van Singapore Airlines! Van harte gefeliciteerd met de prijzen!

 Ook op de hoogte blijven van speciale acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Winnaars Airtrade & Singapore Airlines

For more info, send mail

Send mail

Airtrade wint award beste Airline consolidator 2016

Onze Manager Airline Relations neemt de award voor beste airline consolidator 2016 in ontvangst namens Airtrade. De award, in het leven geroepen door Etihad Airways, zet de beste retailer/consolidator in het zonnetje voor 'outstanding efforts', leuk initiatief van Etihad Airways & Partners! 


For more info, send mail

Send mail